Borenshults slusser til Motala

Krydstogtet fortsætter - Sverige, sommer, sol, seje Svend, gaSter og søde Barb....
I går så vi et af de gamle skibe som har sejlet på Göta kanalen lige fra den åbnede.  Jeg har lige checket prisen - mellem 23.000 og 36.000 Svenske kroner - for 6 dages sejlads! Det er inklusiv mad, privat kahyt, men med bad  længere ned af gangen. Og det forgår i lyn tempo, så der er ikke tid til de mange gode oplevelser vi har undervejs. Hvis du er interesseret i den historiske version, kan du se mere her:
http://www.stromma.se/sv/Gota-Kanal/Kryssningar/Sverigeresan-6-dgr/Sverigeresan-Goteborg-till-Stockholm/

I dag sejlede vi endnu en smuk strækning. Først de fem fine sluser ved Borenshult, hvor vi lå i nat. Det gik fint, men min gode mand var ved at sejle fra mig ved den øverste sluse......  derefter en smuk tur gennem de lange alleer af  to hundrede år gamle træer - de blev plantede langs med kanalen den gang den blev bygget - kanalen hedder derfor "Verdens længste allé."

De følgende billeder er dog fra min  aftenvandring - fra havnen i Motala, til sluserne ved Borenshult - 3 km. hver vej. Vi ligger her i Motala to nætter - og slapper af . Smukt var det at se sluserne på aftenen - i et andet lys og fra "fugleperspektiv" i stedet for "frøperspektiv".
Borensø set fra toppen Af Borenshults sluser.
Vi lå helt nede ved søen i nat.
Træer og træstubber langs kanalen.
Flotte skibe, og meget smukke broer og anlæg - ja, vi får noget for pengene
- de ca. 7300 SKR vi betalte for vores tur, inklusive bad, vaskeri, internet i 21 havne.


En del af slusepasserens løn var at han måtte anvende jorden
der lå tæt på "hans" sluse.
De forsøger nu at genoprette dette speciale "landbrug" langs med kanalen.
 Arbejderboliger i Motala
Hovedkvarter for Canalens "fædre" -
her fra styrede de kanalens bygning og dirigerede slagets gang. Her er de den dag i dag - sammen med turistinformationen.

Kh Barbara Lees

Ingen kommentarer:

Send en kommentar