Snedskær – Stegeborg 17—7-2013

At vågne til lyset fra en stille blå himmel. Kirsten i gang med at forsøge sig med ovnen om bord – hvordan kan vi mindske undervarmen, så de lækre muesli boller ikke bliver for hård i bunden…… Ja, muesli boller blev det fordi  vi ikke havde nok mel om bord, og gulerødder kunne ikke rives, da vi ikke har et rivejern ombord,  men Kirsten er en kreativ kvinde og hun skar de gulerødder bare, og melet blev erstattet af bran muesli. Da Kirsten var færdig med at stå på hovedet i gasovnen, tog vi ude på den sidste bro og svømmede, ja – ikke bare dyppede os, men vi svømmede i mange minutter, og vendte tilbage til den bedste duftende sejlbåd i havnen - Billabong. Kirsten serverede de lækreste boller og vi drog af sted fra den  hyggelige lille havn  og tog videre sydvest til den lange arm som fører op til den østlige ende af Gøta kanalen.

Endnu en smuk havn – Stegeborg, lige ved siden af en gammel slotsruin – Stegeborg, som lå strategisk placeret og har derfor haft mange kongers opmærksomhed.   Vi blev klogere på en gåtur rundt på slottet, med hovedtelefoner på, men jeg forstod ikke alt det svenska, og ”mine” batterier løb tør under fortællingen af den anden konges ombygning af slottet.  Smukt var det – murer opbygget med kampesten, et tårn med udsigt til kanalen – smukke blomster der klædte de gamle mure, en frodig blomstrende urtehave helt nede til klipperne, hvor havet slikkede de varme sten.
Varme – op til 25 grader i dag, dejligt når der er en brise, lidt for varmt til at sidde og læse i middagsheden.
Det er "is vejr" – og der var lækre is her i havnekiosken. Kirsten gav is til skipperens kone, og øl til skipper, og vi sad på en fin restaurant lige ned til havet. Vi havde sejlet forbi mange lækre sommerhuse på vejen i dag. Og nu sad vi bare og nød det hele fra landsiden.


Kirsten stod for aftensmad og mørbraden var menuen nummer 5 ud af de 7 middage – endnu en lækker ret.
Stille aftenhimmel, halvmånen skinner over os, vi planlægger vores dag i morgen, vores første dag ved sluserne. Har opdaget at de kalder det skilsmissekanalen – godt at vi har en slusepsykolog med om bord.  













 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar