Vadstena - en smuk lille by 24.7.2013

Det gamle slot og den gamle kloster kyrka kunne ses fra havet da vi ankom til Vadstena. Vi sejlede stille ind i kanalen som er voldgraven omkring det gamle slot. Masser af både, men vi fandt (igen) en perfekt plads. stævnen op i vinden og solen i cockpit.
En lille tur i byen, over til Sancta Birgitte kloster og kyrka. Der var en god stemning i byen, ikke for mange folk, men et hyggeligt leben. Kirken fra 1430 var smukt, ikke for overpyntet. Flere billeder her: Klik for flere billeder af kirken .

Tilbage af små gader til strøget hvor vi faldt for ugens is. Aldrig har vi set så mage is som i Sverige denne gang - gode is, forskellige slags is, fristende is - og vi faldt i. 

Der skulle være Rockabilly koncert - gammel rock musik, som vi besluttede at høre udenfor murene. Gamle biler dukkede op i gadebilledet, det var onsdag, og der samles veteranbiler. Selvom jeg ikke er bilinteresseret, så nød jeg at beundre de skinnede smukke biler - minder fra min barndom, fra gamle film væltede frem.

Tilbage på båden, svømning fra båd, Svend satte parasol op - tænkte på Tinne - "lykken er at sidder i skyggen og se op på dejlig solskin". Det gjorde vi. Svend lavede Svends svenske pølseret - (med pasta) og vi nød endnu en smuk aften. 

PS vand- 19 grader, luft ca. 24 grader og meget varmere i den direkte sol. 

Under sejlads over Vätteren lavede jeg kanel hapser - og sendte en venlig tanke til Kirsten - denne gang med sukker og ikke salt :)





 













 
Skipper Skræk i søen..... kig godt efter...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar